2006-03-31
Josephine Alhanko är Nya Fröken Sverige

Fler än 3 000 ville ha jobbet som Nya Fröken Sverige. Nio gick vidare till finalen och nu har Nya Fröken Sverige utsetts på ett pressmöte på Grand Hotel. Vår Nya Fröken Sverige heter Josephine Alhanko.

Efter en tuff och lång rekryteringsprocess är det äntligen klart vem som under det närmaste året får anställning som Nya Fröken Sverige. Det blir Josephine Alhanko, 24 år från Stockholm, som ska representera och marknadsföra Sverige i olika sammanhang.

Josephine går på Teaterhögskolan i Stockholm och tar examen nu i maj. Hon skriver just nu på sin magisteruppsats i Konstvetenskap på Stockholms universitet, som också ska bli klar i maj. Josephine har arbetat som skådespelare på bl a Dramaten och SVT.
Hon har också arbetat som guide på Hallwylska museet och som projektassistent på SVT:s Allsång på Skansen.

Juryn har under rekryteringsprocessen beskrivit henne som professionell, ödmjuk och sympatisk. Själv säger hon att hon är intuitiv och har god personkännedom. Josephine ser som en viktig uppgift att vara en förmedlare mellan ungdomsvärlden och steget in i vuxenvärlden, att försöka förmedla självförtroende och självkänsla.

Målet har varit att anställa en tjej som är stark och smart och som kan vara en förebild för unga tjejer i hela landet och som kan representera Sverige på en internationell arena. Nya Fröken Sverige ska sprida glädje, inspiration och framtidstro.

- Josephine har en stark personlighet och oerhörd karisma, en inre och yttre skönhet i balans säger Panos Papadopoulos, initiativtagare till Nya Fröken Sverige. Hon har också bra ledaregenskaper och en förmåga att entusiasmera sin omgivning. Dessutom har hon klarat alla tester mycket bra, både individuella tester och gruppövningar.

- Jag är övertygad om att Josephine kommer att klara jobbet som Nya Fröken sverige galant. Det ska blir roligt att jobba tillsammans med henne, avslutar Panos Papadopoulos.

För ytterligare information eller bilder på Nya Fröken Sverige vänligen kontakta:

Magdalena Öhrn, presskontakt Nya Fröken Sverige, tfn: 0703-41 46 17, pr@frokensverige.se

Josefin Nilsson, presskontakt Nya Fröken Sverige, tel: 0708-407025, info@frokensverige.se